Начално образование

Archive for септември 22nd, 2009

(Приказката я преведох от руски и я използвах при формиране на понятието „текст“, тъй като началните ни теми съвпадат с идеята й.)

Прочетете остатъка от публикацията »

За утре темата на урока ми по Четене е „Трите пеперудки“ – така е записана в книгата за учителя. Иначе оригиналното заглавие на приказката е „Три сестрички“. Имам текста в една стара книжка за детската градина. Там приказката е представена като народна, но аз имам смътен спомен, че е от руски автор. Може и да се лъжа.

Ето как изглежда страницата в учебника.

https://i0.wp.com/prikachi.com/users/polirang/3W.jpg

И понеже днес бях по-свободна, се хванах да озвуча и да анимирам картинките от учебника. Колкото и да разбирам от обработка на изображения и създаване на гиф анимация, нещата стават бавно.

Всъщност анимирани са само пеперудките, а фоновете са обработени.

https://i0.wp.com/prikachi.com/users/polirang/5Q.gif

https://i0.wp.com/prikachi.com/users/polirang/4u.gif

https://i0.wp.com/prikachi.com/users/polirang/6E.gif

Озвучаването не е на ниво, но просто нямам повече време да се занимавам. Ако някой иска да подобри качеството на звука, може да копира само слайдовете в друга презентацията и да монтира свой аудио файл. Дано да съм била полезна, въпреки всичко.

Презентацията може да се изтегли свободно от authorstream.com без регистрация (натиска се червената иконка с етикет PPT под плеъра) и да се разглежда онлайн.

За утре ми предстои урок за число и цифра 1. Онзи ден адаптирах руска презентация, в която с анимация е показан правилният начин на изписване на всички цифри. Опитах се тук-таме да поизправя цифрите – видяха ми се прекалено наклонени, а също така и да ги центрирам в квадратчетата. Явно руските изисквания са по-различни от нашите, защото и по отношение на разположението на цифрата в квадратчето  цифрите се намираха не по средата, а в десния край на квадратчето.

След щракване трябва малко да се изчака, за да се стартира изписването на всяка цифра.

„Учим се да пишем цифрите“

Прочетете остатъка от публикацията »


Категории

септември 2009
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6374007932674101", enable_page_level_ads: true });